lauantai 22. syyskuuta 2018

Päärynäinen uuniohrapuuro

Kaapin perältä löytyi jälleen aarteita: pussin loppu ohrasuurimoita, rikottuja tällä kertaa. Aarre yhdistettynä kaupoissa jaettavasta Ruoka-Pirkasta löytyneeseen resepti-ideaan synnytti iltapalapöytään hedelmäisen herkun: päärynä-uuniohrapuuron.

päärynäinen uuniohrapuuro mallaspulla

Puuroon käytettiin Pirkan päärynäpurkkia, joka sisältää 100 % täyttä päärynää soseutettuna, ilman sokeria. Maistelin sosetta ensin sellaisenaan ja maku oli aidon päärynän kaltainen. Vahva päärynän maku tuli myös puuroon! Jopa niin vahva, että mietin, josko seuraavalla kerralla laittaisin vain yhden purkillisen sosetta ja enemmän vettä. Ohjeessa neuvottiin myös laittamaan kaksi kanelitankoa, mutta minun puuroni maistui hyvin kaneliselta myös yhden tangon voimin. Sekin siis riittää, ellet ole todellinen kanelifani.

päärynäinen uuniohrapuuro mallaspulla

Päärynäinen uuniohrapuuro
2 tlk (à 5 dl) päärynäsosetta (Pirkka)
5 dl vettä
1,5 dl esikypsennettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1 kanelitanko

Laita kaikki ainekset uuninkestävään pataan ja sekoita hyvin. 

Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5-2 tuntia, kunnes puuro on valmista.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...