keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Korealaiset kanavartaat & meksikolainen grillimaissi

Katuruokahenkiset ohjeet ovat olleet mieleemme jo vuosien ajan, mutta monesti niiden ongelmana on pitkä raaka-ainelista ja hidas tekotapa. Ne sotivat mielestämme pahasti katuruoan ideaa vastaan, sillä sellaisen safkanhan pitää nimenomaan olla helppoa tehdä, ilman kilometrin pituista ostoslistaa. Esimerkiksi Mikko Takalan Street Food -kirja on täynnä ihanan kuuloisia reseptejä, mutta toteutus tyssää monesti omaan laiskuuteemme, reseptin uppopaistokohtaan tai liian moneen raaka-aineeseen.

korealaiset kanavartaat ja meksikolainen grillimaissi mallaspulla

Niinpä, kun Helsingin Sanomissa oli 19.4.2018 HELPPOJA reseptejä kuumaan katuruokaan eri puolilta maailmaa, hihkuimme ilosta. Iisit reseptit ja sopusuhtainen määrä aineksia = bueno! Yhdistimme samalla aterialla kaksi ohjetta, jolloin lautasella komeilivat makeantuliset korealaiset kanavartaat sekä meksikolaisittain maustettu maissintähkä. 

Kanavartaissa on aika lailla potkua, joten jos pidät miedommista mauista, vähennä hiukan gochujangin määrää. Alkuperäisessä reseptissä oli paprikan sijaan käytetty purjoa kanapalasten välissä, mutta pidimme itse paprikan mausta enemmän.

Perusgrillimaissi on jo nähty ja koettu sen verran useasti, että uudet makuideat siihen ovat tervetulleita. Meksikolaiset maissit saavat ensin grillauksen aikana makua sivelykastikkeesta ja kypsänä niiden päälle sivellään majoneesia, ripotellaan pecorinojuustoa ja tuoretta korianteria ja puristetaan lopuksi limeä. Kyllä Korea ja Meksiko samalla lautaselle mahtuvat!

korealaiset kanavartaat ja meksikolainen grillimaissi mallaspulla


Korealaiset kanavartaat
800 g broilerin maustamattomia rintafileitä
6 valkosipulinkynttä
1,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl gochujangia
0,5 tl mustapippuria
1 punainen paprika

Grillauskastike vartaille:
4 rkl hunajaa
1,5 rkl soijakastiketta
2,5 tl srirachaa
0,75 tl suolaa

Leikkaa broilerin fileet 3 cm x 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja laita kulhoon.

Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne broilerien joukkoon. Lisää mukaan raastettu inkivääri, öljy, riisiviinietikka, gochujang sekä mustapippuri. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Laita varrastikkuihin kanapalat sekä lohkottu paprika. (Huom. jos käytät puisia varrastikkuja muista liottaa niitä kylmässä vedessä tunnin verran ennen kokkailua.)

Sekoita grillauskastikkeen ainekset ja sivele sitä grillauksen aikana vartaille useaan otteeseen. Vartaat kypsyvät noin 10 minuutissa melko kuumassa grillissä.


Meksikolainen grillattu maissi
4 maissintähkää
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilihiutaleita
25 g voita
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
50 g pecorino-juustoa 
1 ruukku tuoretta korianteria 
1 lime
4 rkl majoneesia

Kuori ja purista valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää chilihiutaleet, voi, rypsiöljy ja suola. Kuumenna seosta, kunnes voi on sulanut ja seos kuumentunut.

Raasta pecorino ja hienonna korianteri. Leikkaa lime lohkoiksi.

Grillaa maisseja käännellen kymmenisen minuuttia ja sivele niitä grillauksen aikana moneen kertaan mausteseoksella. 

Laita kypsiksi paahtuneet maissit lautaselle ja levitä päälle majoneesia, pecorinoraastetta ja korianteria. Purista limestä vielä mehua.

korealaiset kanavartaat ja meksikolainen grillimaissi mallaspulla


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...