maanantai 22. tammikuuta 2018

Lindströmin pihvit

Blogistamme ei löydy aiemmin kuin kaksi punajuuriohjetta: tämä maailman kaunein keitto punajuuresta ja vuohenjuustosta sekä punajuuri-lehtikaali-belugalinssipaistos. Punajuuri on kuitenkin lähes puoli-ilmainen raaka-aine, täynnä superhyviä ravintoaineita ja niin monipuolinen tuote, että se ansaitsee isomman joukon monipuolisia reseptejä ympärilleen.


lindströmin pihvit mallaspulla resepti arkiruoka

Sen vuoksi onkin hieman kornia, että tämä resepti sisältää niitä vihattuja etikkapunajuuria, jotka ovat pilanneet juureksen maineen! ;) Jos etikkapunajuuret eivät uppoa sinuun kuten eivät minuunkaan, älä tuomitse kuitenkaan itse punajuurta: maku on nimittäin aivan erilainen tuoreessa juureksessa. Tästä huolimatta hyödynnän tällä kertaa etikkapunajuuria, sillä ne sopivat oivasti lindströminpihveihin, noihin ruotsalaisten keksimään versioon jauhelihapihveistä. Etikkapunajuuret ovat jo valmiiksi pehmeitä ja kypsiä, minkä lisäksi ne on helppo raastaa taikinan joukkoon ilman tunnin kestävää keittämistä, minkä tuoreet punajuuret vaatisivat. Lisäksi pieni etikkaisuus sopii pihvien makuun hyvin.

lindströmin pihvit mallaspulla resepti arkiruoka

Perinteisesti lindströminpihvitaikinaan lisätään kapriksia, mutta jätin ne tästä ohjeeesta pois (vain sen vuoksi, ettei niiden maku ole täysin mieleeni). Lisää pari ruokalusikallista, jos haluat. Sen sijaan pihvien seuraksi kannattaa paistaa runsaasti sipulia, joka pehmeäksi haudutettuna suorastaan sulaa kielen päälle.

lindströmin pihvit mallaspulla resepti arkiruoka

Lindströmin pihvit

4 hengelle 

1 dl vettä
1 dl punajuurilientä (voit käyttää myös pelkkää vettä yhteensä 2 dl)
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 rkl öljyä
500 g jauhelihaa
1 kananmuna
4 dl etikkapunajuuria raastettuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Laita isoon kulhoon vesi, punajuuriliemi ja korppujauhot. Anna korppujauhojen turvota kymmenen minuuttia. Hienonna sillä aikaa sipuli ja kuullota öljyssä pehmeäksi.

Lisää kulhoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi näiden maa-artisokkaranskalaisten ja paistetun sipulin kanssa.

lindströmin pihvit mallaspulla resepti arkiruoka maa-artisokkaranskalaiset

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...