sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Italialainen omenakakku

Maku-lehden 7/2017-numerossa julkaistiin lukijan ohjeena herkullisen kuuloinen italialaisen Torta di mele al burro -omenakakun ohje. Ohjeen takana on Bake My Breath Away -blogi, ja resepti meni meillä saman tien kokeiluun. Helppo ohje, jonka vaikein osuus oli antaa kypsän kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ilman palasenkaan maistamista! :)


italialainen omenakakku omena kakku italia leivonta resepti mallaspulla

Kakku valmistuu sokerikakun tapaan, mutta jujuna ovat voissa pehmeiksi paistetut omenaviipaleet, jotka kumotaan taikinan sekaan. Päältäpäin kakku näyttää siis hyvin rustiikkiselta, jopa ankealta, mutta sisältä paljastuu mehevän tahmea omenayllätys. Kakku säilyy mehukkaana useamman päivän, ja sen kaveriksi sopii hyvin vaniljajäätelö tai kermavaahto. Kiva, uudenlainen omenakakkuresepti!

italialainen omenakakku omena kakku italia leivonta resepti mallaspulla


Italialainen omenakakku
500 g omenoita
130 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla (rutista leivinpaperi ensin palloksi ja oio sitten suoraksi, niin saat paperin asettumaan helpommin vuokaan).

Kuori omenat (kotimaisia ei tarvitse kuoria) ja leikkaa puolen sentin viipaleiksi tai paloiksi. Sulata voi paistinpannulla ja ota siitä talteen yksi desilitra. Paista omenoita lopussa voissa kymmenisen minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat, keltuainen ja sokerit paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet sekä desi voisulaa ja sekoita kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi myös omenaviipaleet ja pannulle jäänyt loppu voi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.

Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

italialainen omenakakku omena kakku italia leivonta resepti mallaspulla


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...