keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Yhden kulhon raparperipeltipiirakka

Voiko raparperipiirakkareseptejä olla liikaa? Voi, sillä ei niitä kovin montaa ehdi kesän aikana käyttämään. Yksinkertaisimmillaan riittää, kun on jemmassa yksi vähän hienomman piirakan ohje ja toinen sellainen, jota noudattamalla voi pyöräyttää arkisen herkun mökkiolosuhteissakin.



raparperipeltipiirakka peltipiirakka piirakka raparperi leivonta sesonkiruoka sesonki

Jälkimmäistä tarvetta varten on olemassa tämä sukulaistädin luottoresepti, jolla pellillinen raparperipiirakkaa syntyy yhtä kulhoa käyttäen. Ensin voi sulatetaan kulhon pohjalla mikrossa, minkä jälkeen kulhoon ladotaan loput aineet perätysten. Taikina sekaisin, pellille ja päälle raparperit. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kermaviiliä, mutta onnistuneesti on kokeiltu myös rahkaa. Jos ihan villiksi haluat, niin kokeilepa vaikka piimällä – hyvää taitaa tulla siltikin.

Jos haluat kokeilla myös muita luottoraparperipiirakkareseptejä, tässä kolme hyvää vaihtoehtoa:

Ja bonuksena pikainen raparperileipä, joka maistuu ihanalta Nutellan kanssa! Eikä raparperirisottoakaan kannata tänä sesonkina unohtaa. Sen raikkaan hapan, siiderillä terästetty maku toimii hyvin grilliruokien sekä kalan kaverina.

raparperipeltipiirakka peltipiirakka piirakka raparperi leivonta sesonkiruoka sesonki

Yhden kulhon raparperipiirakka
200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl maitorahkaa/kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl raparperipaloja

Sulata voi taikinakulhossa mikrossa. Lisää sokeri sekä kananmunat ja sekoita. Lisää rahka tai kermaviili, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita sekaisin kevyesti. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi.

Levitä päälle raparperipalat ja paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

raparperipeltipiirakka peltipiirakka piirakka raparperi leivonta sesonkiruoka sesonki

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Lopputulos ei voi olla huono, kun käytetään 200 g voita. Minä vinkkaan ohjeesta apukokeille. Resepti vaikuttaa juuri sopivalta koululaiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi on monen herkun salaisuus ;) Tämä onnistuu koululaiselta aivan varmasti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...