torstai 4. elokuuta 2016

Loma-aamun avokado-munakokkelileivät

Lomalla ehtii väkertää aamiaispöytään uudenlaisia vaihtoehtoja, kun ei tarvitse silmät sirrissä mitata puurohiutaleita. Rapean ruisleivän makuun sopii hyvin täyteläinen avokado, jota muussasin leipien päälle. Pieni suolaripaus tuo avokadon makua enemmän esille, joten älä unohda sitä.

avokado-munakokkelileipä

Parhaaseen aamiaiseen kuuluu ehdottomasti myös kananmuna tavalla jos toisella. Tällä kertaa tein munakokkelia, joka päätyi leipien pehmeän kermaiseksi hunnuksi. Kokkelin teossa täytyy sekä malttaa että olla joutuisa, oikeissa kohdin; kokkelin saostuminen kestää tovin, mutta sekoittamista ei saa siitä huolimatta skipata. Reippaalla sekoittamisella syntyy paras tulos.

Kun munakokkeli sitten alkaa valmistua, se menee hetkessä yli ja kuivaksi. Luota siis silmiisi ja nosta pannu pois, kun seos on vielä aavistuksen hyllyvää. Tällöin siitä tulee täydellinen.


avokado-munakokkelileipä


Reippaita loma-aamujen (tai työaamujen, jos niikseen tulee) aloituksia!


Avokado-munakokkelileivät
2 ruisleipäviipaletta
1 avokado
puolikkaan sitruunan mehu
3 kananmunaa
1 rkl voita
suolaa ja pippuria sekä sormisuolaa

Paahda leipäviipaleet rapeiksi paahtimessa.

Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja muussaa haarukalla. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää munamassa pannulle. Sekoittele massaa koko ajan pohjaa myöten puuhaarukalla ja pidä pannu lämpimänä, ei kuumana. Vie hetken, ennen kuin massa alkaa saeta. Kun kokkeli alkaa valmistua, ole tarkkana, ettet kypsennä sitä kuivaksi. Nosta pannu pois levyltä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita leipien päälle avokadoa sekä munakokkelia. Ripsauta päälle hiukan sormisuolaa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...