maanantai 15. elokuuta 2016

Kullankeltaiset maissimuffinssit

Kuiva-ainekaappiini oli jostain ilmestynyt pussillinen maissijauhoa. En mitenkään saa päähäni, mistä se on sinne tullut ja mitä olen siitä kokannut. Täysinäinen se ei siis ollut, joten johonkin ruokaan olen sitä hupsauttanut. Joka tapauksessa parasta ennen -päiväys oli lähestymässä, joten siitä piti jotakin leipoa. 

maissimuffinssi maissimuffini maissi muffini muffinssi leivonta corn muffin

Maissijauho on siis keltaista, kokonaisista kuivatuista maissinjyvistä jauhettua jauhoa. Se on eri asia kuin maissitärkkelys eli maizena, joka on maissinjyvästä erotettua tärkkelystä. Niillä ei voi korvata toinen toistaan leivonnassa. 

maissimuffinssi maissimuffini maissi muffini muffinssi leivonta corn muffin

Muistelin vuosia sitten tehneeni maissimuffinsseja ja löysin Maku-sivustolta sopivan kuuloisen ohjeen niitä varten. Maissijauho itsessään on melko mautonta, joten jotakin sattumia suolaiset muffinssit tarvitsevat maistuakseen joltain. Ohjeessa olevien aurinkokuivattujen tomaattien lisäksi pilkoin joukkoon fetakuutioita ja se kannatti. Juustopalat tekivät muffinsseista meheviä ja toivat suolaisuutta makuun.

Nämä kannattaa syödä lämpimän tuoreina, vaikka eivät ne pahoja olleet seuraavan päivän aamiaisellakaan tuorejuuston kera syötynä.

maissimuffinssi maissimuffini maissi muffini muffinssi leivonta corn muffin

Maissimuffinssit

12 kpl

3,5 dl maissijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 
100 g fetajuustoa
3 valkosipulin kynttä
1 tl rosmariinia (tai 1,5 rkl tuoretta)
2 munaa
75 g voita 
1 prk (200 g) kermaviiliä

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, kuutioitu feta, hienonnettu valkosipuli, rosmariini, munat, sulatettu voi sekä kermaviiili. Sekoita sekaisin ja laita muffinssipellin koloihin (joko voideltuihin tai paperivuoalla vuorattuihin).

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...