maanantai 4. toukokuuta 2015

Mallaspullan katuruokaeväät: Buffalowrap

Jääkiekon MM-kisat ovat kovassa vauhdissa eikä niistä meinaa selvitä ilman kunnon murkinaa. Tämän päivän tv-ruoka kuuluu ehdottomiin klassikoihin, mutta ei kuitenkaan jostain kummallisesta syystä ole vielä vahvasti edustettuna suomalaisissa ravintoloissa. Kyseessä on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta erinomaisen maukas tv-eväs, jonka pitäisi kuulua jokaisen ihmisen ruokavalioon, ainakin satunnaisesti. Nyt puhutaan siis buffalowrapista, olennosta, jonka suomennosta jäämme vielä odottelemaan. Käytännössä eron normaaliin wrappiin tekee vain se, että pääraaka-aine broileri on käynyt läpi buffalokastikekäsittelyn ja on täten asteen verran tulisempaa. Parasta reseptissä on äärimmäisen helppo toteutus, joten hieman tumpelompikin kotikokki kykenee sillä päiväänsä piristämään.

buffalowrap wrap katuruoka streetfood leipä rulla buffalo

Oikaisin tällä kertaa muutamassa asiassa ja käytin valmista buffalokastiketta (eli ihan sellaista normitulista wings-kastiketta) ja valmiita tortillalettuja (tai tällä kertaa päädyin käyttämään Lapin rilla -rieskoja, jotka olivat lopulta ehkä hieman liian pieniä tehtäväänsä). Suosittelen siis käyttämään hieman isompia tortillalettuja, jolloin sisältö ei pursua ulos niin helposti.


Buffalowrap
marinoimattomia broilerinfileitä
Buffalo wings -kastiketta tai muuta tulisempaa marinadikastiketta
salaattia
tomaattia
varsiselleriä (niin halutessasi)
tortillalettuja
sinihomejuustokastiketta tai -dippiä

Leikkaa broilerifilee sormen paksuisiksi suikaleiksi, paista ne rasvassa kypsiksi ja siirrä kannelliseen astiaan. 

Laita itsellesi sopivaa wings-kastiketta kanojen päälle, kansi kiinni ja pieni hölskäytys lihojen maustamiseksi (tai mikäli kastikkeen käyttöön on neuvottu jokin eri tapa, käytä sitä; pääasia on, että kanat saadaan maustettua).

Lämmitä kostutetut tortillat. Halutessasi voit laittaa pohjalle vaikka valkosipulilevitettä ja tämän päälle salaatin lehtiä, kanapaloja, tomaattiviipaleita ja sinihomejuustokastiketta. Osa ihmisistä saattaa laittaa mukaan jopa varsiselleriä, mutta Mallaspulla ei tällaiseen peliin lähde mukaan.

Kääri rullalle, sulje rullan päät ja puolita kahdeksi herkulliseksi wrapiksi.

Tarjoile jonkin maistuvan kylkiäisen, esimerkiksi ranskalaisten tai salaatin kera ja kulauta kurkkuun samalla tuopillinen kuohuvaa. Kyllä näitä popsien muutamat lätkäpelit taas katsoo!

Lisävinkki: kanapalat voi myös paneroida ja kypsentää uunissa ennen marinointia. Tällöin siis ensin jokainen file tai palanen pyöritellään jauhoissa, kananmunassa ja leipämuruissa, paistetaan kypsäksi ja uitetaan buffalomarinadissa. Tähän löytyy selkeät ohjeet esimerkiksi täältä.


- Mallas

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Huomiseen peliin meinaan kyllä kokeilla tätä ohjetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Kerrohan sit, miten onnistui :)

      Poista
    2. Joo, kokeiltu on ja toimi järjettömän hyvin. Parempaa kuin sais ravintolassa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...