perjantai 6. maaliskuuta 2015

Slaavilainen lohikeitto

Huomasimme, että olemme tähän mennessä jättäneet yhden pääraaka-aineista hieman vähemmälle huomiolle ja päätimme korjata asian. Nyt siis puhutaan kalasta. Mallaspulla kyllä tykkää kaloista ja syö kalaa viikottain, mutta monesti ne muodot, joissa sitä syömme, eivät saavuta blogipäivityksen arvoista tasoa, joten emme ole niistä isommin kirjoitelleet. 


slaavilainen lohikeitto keitto lohi kalakeitto slaavi

Tällä kertaa kuitenkin kaupasta tarttui lohifilee matkaan ja oli jälleen aika raottaa hieman Pullan kummitädin keittokirjaa maagisen herkullisten reseptien toivossa. Seuraava, palkinnonkin voittanut, resepti, joka ei mitenkään liity kuuluisaan slaavikyykkyyn, kertoo slaavilaisesta kalakeitosta, joka poikkeaa hieman siitä aivan perinteistä kalasopasta, mutta on maultaan vähintään yhtä hyvä. Olemme itse tehneet pöperöä vain lohen kanssa, mutta eiköhän tähän muutkin kalat kelpaa.

slaavilainen lohikeitto keitto lohi kalakeitto slaavi smetana ranskankerma tilli

Slaavilainen lohikeitto 

(4-5 ruokailijalle)

1 sipuli
1 rkl voita
1 purjo
2 valkosipulin kynttä
1,5 litraa kalalientä (1,5 litraa vettä ja kaksi kalaliemikuutiota)
1-2 maustekurkkua viipaleina
maustekurkkujen lientä sopivasti eli oman maun mukaan
½ kg kesäkurpitsaa
½ kg lohifilettä
tilliä
mustapippuria
suolaa oman maun mukaan 

tarjoiluun ranskankermaa (tai smetanan ja ranskankerman sekoitusta)

Suikaloi sipuli ja kuullota se voissa kattilassa. Lisää kattilaan liemi, purjo ohuina renkaina, maustekurkut, murskatut valkosipulin kynnet ja varovasti mustapippuria.

Anna keiton kiehua n. 5 minuuttia. Lisää suikaloidut kesäkurpitsat ja kuumenna kiehuvaksi sekä hauduta n. 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maustekurkkujen lientä.

Leikkaa nahaton lohifilee n. 3*3 cm kuutioiksi.mNosta kiehuvan kuuma keitto lieden sivuun ja lisää lohikuutiot. Anna lämmön tasaantua n. 5 minuuttia. Älä keitä keittoa kalan lisäämisen jälkeen, etteivät kalapalat hajoa.

Silppua pinnalle runsaasti tilliä. Tarjoa ranskankerma eri kulhosta.

slaavilainen lohikeitto keitto lohi kalakeitto slaavi

- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...