torstai 9. tammikuuta 2020

Vapun rahkatorttu

Selailin Vappu Pimiän leivontakirjaa ja yllätyin positiivisesti, miten monta herkullisen helppoa reseptiä sieltä löytyikään omalle leivontalistalle. Hänen luottoreseptinsä, ranskalainen suklaakakku, on jo aiemmin testattu ja havaittu täydelliseksi. Koska se puuttuu vielä täältä blogista, saan siitä hyvän syyn leipoa kakkua pian uudelleen ;) 



Sillä välin on rahkatortun vuoro. Resepti on kirjan mukaan kulkenut Vapun matkassa jo toistakymmentä vuotta ja soveltuu hänen mielestään parhaiten tarjottavaksi talvella ja keväällä. Juuri sopiva aika siis tälle postaukselle! Rahka & pääsiäinen on kaikille tuttu yhdistelmä tietysti, mutta myös näin tammikuussa mehukas rahkatorttu sopii kaffepöytään hienosti. Sitruunainen rahka sekä aprikoosihillo tekevät tortusta raikkaan ja se säilyy hyvänä useamman päivän – ellei tule syödyksi sitä ennen!


Vapun rahkatorttu

Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5-2 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia 
2 tlk (400 g) sitruunarahkaa
0,5 dl sokeria
3 kananmunaa

Tee pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa välissä. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Levitä taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24-26 cm).

Levitä pohjan päälle hillo. Sekoita rahka, sokeri ja munat keskenään ja kaada seos hillon päälle. Paista torttua 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen kuin irrotat sen vuoasta. 



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...