tiistai 21. toukokuuta 2019

Broilerpullia, nuudeleita ja parsakaalia misoliemessä

Samasta padasta -kokkailut jatkuvat taas! Blogin päivitystahti on humpsahtanut huolestuttavan alas, mutta se kertoo vain kokkauksen tahdista keittiössämme tällä hetkellä. Ruokaa syntyy tasaisen tappavaan tahtiin koko ajan, mutta ainaisia lohikiusauksia ja linssikeittoja ei viitsi tänne puolelle aina päivittää. Tosin nyt muistankin, että postausjonossa on yksi mausteinen linssisoppa, just wait a moment, että ehdin kyökistä tiskikoneen kautta koneelle sitä napsuttelemaan!




Sillä välin tarjolla olisi meille kaikille jo useampaan kertaan hyvin maistunut arkiruoka: meheviä broilerpullia, jotka tarjoillaan nuudeleiden ja parsakaalin kanssa. Kuulostaa perin tavalliselta, mutta misoliemi on ruuan The Thing. Japanilaista misotahnaa on Mallaspullan ohjeissa viljelty aiemminkin ja sen mieto, mutta omalaatuinen umaminen makunsa sopii erinomasen hyvin moniin ruokiin. Niin myös siis tähän sapuskaan, jonka ohje on Samasta padasta -ykköskirjasta. Kuten ohjeesta huomaat, lisäsin lihapullataikinaan himppusen suolaa. Jos teet Samasta padasta -mentaliteetilla ruokaa vauvalle, jätä suola pois ja ota vauvalle oma liemiannoksensa ennen misotahnan lisäämistä joukkoon. Siinä kun sitä suolaa on aika reilulla kädellä.



Broileripullia, nuudeleita ja parsakaalia misoliemessä
400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
3 isoa valkosipulinkynttä
4 cm pala inkivääriä
0,5 tl suolaa
2 rkl seesamiöljyä
1,75 l vettä
500 g parsakaalia
150 g leveää riisinuudelia
6 rkl misotahnaa

Tee broileripullat. Laita jauheliha kulhoon ja riko muna joukkoon. Hienonna valkosipuli ja inkivääri ja laita niistä puolet kulhoon ja toinen puoli isoon kattilaan. Lisää myös suola kulhoon ja sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Ota taikinasta kahdella pikkulusikalla 30 nokaretta lautaselle odottamaan.

Lisää öljy ja vesi kattilaan ja kuumenna. Paloittele parsakaali. Keitä kaalia kaksi minuuttia, lisää nuudelit ja vielä toiset kaksi minuuttia. Nosta reikäkauhalla nuudelit ja parsakaali kulhoon odottamaan syömistä ja sekoita tilkka öljyä joukkoon, jotta nuudelit eivät takerru toisiinsa. Laita folio kulhon päälle, niin ne eivät jäähdy liikaa.

Keitä broilerpullat kypsiksi liemessä, viitisen minuuttia riittää. Lisää misotahna liemeen ja sekoittele, kunnes tahna on liuennut joukkoon.

Laita annoskulhoihin nuudeleita, parsakaalia ja broilerpullia ja kaada päälle lientä. Ropsauta päälle srirachaa halutessasi.

Huom. Jos ruokaa jää yli, säilytä nuudelit ja parsakaali sekä liemi erikseen. Näin nuudelit eivät mene mössöksi.



- Pulla

2 kommenttia:

  1. Luin ohjetta ja tuumasin mielessäni, että chiliä voisi ropsauttaa sekaan - ja sitten tulinkin jo shiracha-maininnan kohdalle! :-D Great minds jne. Täytyy ehdottomasti testata tätä, misoliemi kuulostaa tosiaan kivalta twistiltä.

    VastaaPoista
  2. Haha :D Meillä tuota srirachaa tulee lorauteltua vähän joka ruokaan. Kiva, jos innostuit kokeilemaan tätä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...