tiistai 20. marraskuuta 2018

Supersuklaiset toffeebrowniet

Ne, joille karpalot ovat riittävän herkullisia tyydyttämään makeannälän, älkööt vaivautuko lukemaan pidemmälle. Ne, jotka jakavat kanssani kyltymättömän himon makeaan, jatkakaa.


supersuklaiset toffeebrowniet mallaspulla

Nyt on nimittäin kyseessä sellainen herkku, jossa ei säästellä mitään. Supersuklaiset toffeebrowniet ovat alusta loppuun täyttä tavaraa ja makua. Leivonnainen sisältää kolme kerrosta, jossa pohjalla on kahdesta eri suklaasta valmistettu brownie, välissä itse keitettyä toffeeta ja päällä maitosuklaasta ja valkosuklaasta tehty kaunis marmorointi. Yhteensä tämä komeus sisältää yli puoli kiloa suklaata! Mutta ei huolta, koska tätä ei todella pysty syömään koko vuoallista kerralla, vaan leivonnainen kannattaa leikata pikkuisiin annospaloihin. Niitä voi sitten napsia useamman, jos yksi ei riitä.

Ohje on lukijan resepti Maku-lehdestä 8/2017.

supersuklaiset toffeebrowniet mallaspulla

Toffeebrowniet

Browniepohja:
180 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
3 munaa
2,5 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g maitosuklaata karkeana rouheena

Toffee:
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
125 g voita
4 rkl fariinisokeria

Pinta:
200 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata

Mittaa voi ja suklaat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaat sulavat. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada voi-suklaaseos munavaahtoon ja kääntele sekaisin.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele kevyesti sekoittaen taikinaan. Lisää karkeaksi rouhittu suklaa.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (noin 24 x 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Älä paista liian kypsäksi, vaan ota vuoka ulos, kun keskusta on vielä taikinamaisen pehmeä. Anna jäähtyä.

Tee toffee laittamalla kondensoitu maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes voi ja sokeri sulavat. Lisää sitten lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes toffee paksuuntuu. Levitä toffee jäähtyneen brownien päälle ja anna jähmettyä.

Sulata maito- ja valkosuklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa. Kaada ensin maitosuklaa tasaisesti toffeen päälle. Kaada sitten valkosuklaa maitosuklaan päälle ripotellen. Kuvioi pinta veitsen kärjellä.

Anna brownien jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa sitten pieniksi neliöiksi.

supersuklaiset toffeebrowniet mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...