lauantai 29. huhtikuuta 2017

Suolakinuskidonitsit uunissa

Donitseihin ei voi olla törmäämättä, jos silmiään edes raottaa. Somat, pyöreät donitsit valmistuvat 10 kertaa helpommin kuin munkit, sillä ne paistetaan uunissa, ei rasvassa. Heipat vaan rasvankärylle, sammutuspeitteen kanssa öljykattilan vieressä vahtaamiselle ja muutaman tunnin munkkioperaatiolle. Donitsien teosta selviät alle tunnissa!


suolakinuskidonitsit donitsi vappu munkki suolakinuski kinuskikuorrutus suolakaramelli mallaspulla

Donitsin koostumus on pehmeä ja kakkumainen; maku kardemumman ansiosta hieman korvapuustimainen. Munkin rapean pinnan sijaan saat suussasulavan herkun, jonka paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Vain kahdeksisen minuuttia ja lopputulos on mehevä. Kuivaksi paistunut donitsi takertuu kurkkuun.

suolakinuskidonitsit donitsi vappu munkki suolakinuski kinuskikuorrutus suolakaramelli mallaspulla

Jos donitsit ovat trendikkäitä, niin on myös niiden kuorrutus, suolakinuski. Tätä kinuskia ei tarvitse keittää yhtä pitkään kuin kakkujen kuorrutteeseen tulevaa, sillä minuutin keittämisen jälkeen se on valmis kuorruttamiseen käytettäväksi. Viimeinen silaus donitsien pintaan syntyy sormisuolahippusilla. 

suolakinuskidonitsit donitsi vappu munkki suolakinuski kinuskikuorrutus suolakaramelli mallaspulla

Ohjeen otin Painted by Cakes -blogista. Alkuperäisestä reseptistä poiketen voitelin uunista tulleet kuumat donitsit voisulalla, jolloin niistä tuli entistä mehevämpiä ja herkullisempia. Halutessasi voit jättää tämän vaiheen pois, mutta en suosittele. :)

suolakinuskidonitsit donitsi vappu munkki suolakinuski kinuskikuorrutus suolakaramelli mallaspulla

Herkullista vappua!

Suolakinuskidonitsit

12 kpl

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Voitelu:
50 g voita

Kuorrute:
0,5 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
50 g voita
0,5 tl vaniljasokeria
1,75 dl tomusokeria

sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmuna, maito ja rypsiöljy sekaisin. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteiden joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin, älä vatkaa.

Voitele donitsipellin kolot ja täytä lusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 8 minuuttia. Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. Anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri sekä voi. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua minuutti. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri siivilän läpi ja sekoita nopeasti sekaisin. Kasta donitsit saman tien kinuskiin ja ripottele sormisuolaa päälle. 

Kuorrute kovettuu nopeasti, joten lämmitä kattilaa tarvittaessa varovasti miedolla lämmöllä.

suolakinuskidonitsit donitsi vappu munkki suolakinuski kinuskikuorrutus suolakaramelli mallaspulla

- Pulla

3 kommenttia:

  1. Olen kuolannut näitä Instasta asti - näyttää niiiiiiiin hyviltä!

    PS: Oletko maistanut uutta Twix-levitettä? Melkein yhtä hyvää kuin Nutella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näitä olisi voinut syödä pellin kerralla, mutta onneksi olin kaukaa viisas ja vein maistiaisia muillekin ;)

      Twix-levite? En ole kuullutkaan, mutta vaikuttaa pelottavan hyvältä!

      Poista
    2. Jep, on Twixiä ja Bountya. Ihan liian hyvää! :-D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...