sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Broilerpyörykät ja rapeat uunibataatit

Mallaspullan luetuimpiin resepteihin kuuluu helppo ja hyvä arkiruoka: broilerpyörykät sekä uunibataatit. Suosittu resepti sai nyt ylleen uudet, freesit kuvat sekä kevyen päivityksen ohjeeseen, minkä avulla uunibataateista saa entistä rapeammat.


broilerpyörykät uunibataatit mallaspulla arkiruoka bataatti broileri lihapulla

Alun perin Maku-sivustolla löydetyn reseptin parhaana puolena on sen valmistuminen yhdellä uunipellillä. Ensin bataattilohkot paistumaan ja hetken päästä viereen voi latoa myös pyörykät. Koko ruoan valmistus vie reilun puoli tuntia, josta iso osa on pelkkää itsekseen tapahtuvaa kypsymistä.

broilerpyörykät uunibataatit mallaspulla arkiruoka bataatti broileri lihapulla

Miedonmakuiset broileripullat saavat lisukkeeksi nuo viime vuosien trendikkäät uunibataatit, toiselta nimeltään bataattiranskalaiset. Niiden ongelmana on usein lötkön löysä koostumus, mutta nyt saatte hyvän vinkin sen (lähes täydelliseen) välttämiseen. Maissitärkkelys! Bataattilohkot kieritellään maustetussa maissitärkkelyksessä, kunnes ne ovat yltä päältä jauhopölyn peitossa. Tämän jälkeen kuuma uuni ja tarpeeksi pitkä paistoaika, ja lopputulos on rapea. Ei näitä koskaan kannata friteerattuihin, oikeisiin ranskalaisiin verrata, mutta pehmeät uunibataatit ovat näistä kaukana.

broilerpyörykät uunibataatit mallaspulla arkiruoka bataatti broileri lihapulla

Miedonmakuisten broilerpyöryköiden ja rapsakoiden bataattien kanssa maistuu yksinkertainen avokadokastike. Pari kypsää avokadoa haarukalla muusiksi, joukkoon limenmehua ja ripaus suolaa. 

broilerpyörykät uunibataatit mallaspulla arkiruoka bataatti broileri lihapulla

Broilerpyörykät
1 dl kermaa
1 muna
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
400 g broilerin jauhelihaa

Sekoita kerma, kananmuna, mausteet ja korppujauhot keskenään ja anna turvota n. 5 minuuttia. 

Silppua sipuli ja halutessasi kypsennä mikrokulhossa vajaa minuutti (vaihtoehtoisesti voit kuullottaa sipulin myös pannulla öljyssä). Lisää jäähtynyt sipulisilppu ja jauheliha turvonneeseen seokseen. 

Muotoile massasta pieniä pyöryköitä kostein käsin ja jätä odottamaan siksi aikaa, kun valmistelet ja esikypsennät bataatit uunissa.

Rapeat uunibataatit
1 isohko bataatti
2 rkl öljyä
1 tl suolaa 
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria
2-3 rkl maissitärkkelystä (maizena)

Leikkaa bataatti kapeiksi lohkoiksi ja laita isoon kulhoon. Lisää öljy ja sekoita sekaisin. Sekoita mausteet ja maissitärkkelys keskenään ja lusikoi bataattilohkojen joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin ja levitä pellille leivinpaperin päälle yhteen tasoon, irralleen toisistaan. Kypsennä bataatteja uunin keskitasolla 225 asteessa 20 minuuttia. 

Siirrä bataatit pellin toiselle puolelle ja lado pyörykät mukaan samalle pellille. Paista vielä vartin verran.

Avokadokastike
2 kypsää avokadoa
1 lime
ripaus suolaa

Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra avokado pois kuorestaan lusikalla. Muussaa haarukalla hyvin ja purista limen mehu joukkoon. Mausta suolalla.

broilerpyörykät uunibataatit mallaspulla arkiruoka bataatti broileri lihapulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...