Donitseihin ei voi olla törmäämättä, jos silmiään edes raottaa. Somat, pyöreät donitsit valmistuvat 10 kertaa helpommin kuin munkit, sillä ne paistetaan uunissa, ei rasvassa. Heipat vaan rasvankärylle, sammutuspeitteen kanssa öljykattilan vieressä vahtaamiselle ja muutaman tunnin munkkioperaatiolle. Donitsien teosta selviät alle tunnissa!
Donitsin koostumus on pehmeä ja kakkumainen; maku kardemumman ansiosta hieman korvapuustimainen. Munkin rapean pinnan sijaan saat suussasulavan herkun, jonka paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Vain kahdeksisen minuuttia ja lopputulos on mehevä. Kuivaksi paistunut donitsi takertuu kurkkuun.
Jos donitsit ovat trendikkäitä, niin on myös niiden kuorrutus, suolakinuski. Tätä kinuskia ei tarvitse keittää yhtä pitkään kuin kakkujen kuorrutteeseen tulevaa, sillä minuutin keittämisen jälkeen se on valmis kuorruttamiseen käytettäväksi. Viimeinen silaus donitsien pintaan syntyy sormisuolahippusilla.
Ohjeen otin Painted by Cakes -blogista. Alkuperäisestä reseptistä poiketen voitelin uunista tulleet kuumat donitsit voisulalla, jolloin niistä tuli entistä mehevämpiä ja herkullisempia. Halutessasi voit jättää tämän vaiheen pois, mutta en suosittele. :)
Herkullista vappua!
Suolakinuskidonitsit
12 kpl
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
Voitelu:
50 g voita
Kuorrute:
0,5 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
50 g voita
0,5 tl vaniljasokeria
1,75 dl tomusokeria
sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmuna, maito ja rypsiöljy sekaisin. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteiden joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin, älä vatkaa.
Voitele donitsipellin kolot ja täytä lusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 8 minuuttia. Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri sekä voi. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua minuutti. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri siivilän läpi ja sekoita nopeasti sekaisin. Kasta donitsit saman tien kinuskiin ja ripottele sormisuolaa päälle.
Kuorrute kovettuu nopeasti, joten lämmitä kattilaa tarvittaessa varovasti miedolla lämmöllä.
- Pulla
Olen kuolannut näitä Instasta asti - näyttää niiiiiiiin hyviltä!
VastaaPoistaPS: Oletko maistanut uutta Twix-levitettä? Melkein yhtä hyvää kuin Nutella...
Kiitos, näitä olisi voinut syödä pellin kerralla, mutta onneksi olin kaukaa viisas ja vein maistiaisia muillekin ;)
PoistaTwix-levite? En ole kuullutkaan, mutta vaikuttaa pelottavan hyvältä!
Jep, on Twixiä ja Bountya. Ihan liian hyvää! :-D
Poista